Fasolka szparagowa z czerwoną fasolą w sosie
Fasolka szparagowa z czerwoną fasolą w sosie4.64 out of 5 based on 104 voters.
Składniki:

Sposób przyrządzenia:
Czerwoną fasolę z puszki wytrząsnąć na sito, wypłukać, obsączyć. Fasolkę szparagową umyć, obsączyć, pokroić na mniejsze kawałki. W rondlu doprowadzić do wrzenia osoloną wodę, dodać fasolkę, gotować 5 minut. Mąkę wymieszać z zimnym bulionem warzywnym. W rondlu rozgrzać masło, dodać fasolę, smażyć chwilę mieszając, dodać przyprawy i mąkę wymieszaną z bulionem. Doprowadzić do wrzenia mieszając i podawać.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasolka szparagowa
- Opublikowano: czwartek, 31, marzec 2011 12:45
- Anna
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak
-
Fasolka szparagowa z pomidorami
-
Fasolką okraszona boczkiem z orzechami
-
Fasolka szparagowa z orzeszkami
-
Zielona fasolka z serem rokfor i chrupiącym boczkiem
-
Fasolka szparagowa z pieczarkami Haliny
-
Fasolka szparagowa z tartą bułką
-
Fasolka szparagowa z orzeszkami piniowymi
-
Fasolka szparagowa z rumianą tartą bułka