Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa z czerwoną fasolą w sosie

Składniki:

  • 50 dkg fasolki szparagowej
  • 1 puszka czerwonej fasoli konserwowanej
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka mąki
  • 4 łyżki bulionu warzywnego
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Czerwoną fasolę z puszki wytrząsnąć na sito, wypłukać, obsączyć. Fasolkę szparagową umyć, obsączyć, pokroić na mniejsze kawałki. W rondlu doprowadzić do wrzenia osoloną wodę, dodać fasolkę, gotować 5 minut. Mąkę wymieszać z zimnym bulionem warzywnym. W rondlu rozgrzać masło, dodać fasolę, smażyć chwilę mieszając, dodać przyprawy i mąkę wymieszaną z bulionem. Doprowadzić do wrzenia mieszając i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *