Fasolka szparagowa w sosie pietruszkowym
Fasolka szparagowa w sosie pietruszkowym4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 1 kg fasolki szparagowej /może być mrożona /
- sól, cukier
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka mąki
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- ½ szklanki śmietany
- odrobina soku z cytryny
- ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki
Sposób przyrządzenia:
Fasolkę umyć, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru, odcedzić. Z masła, mąki, bulionu warzywnego , śmietany i odrobiny soku cytrynowego ugotować sos, dodać posiekaną zieloną natkę pietruszki. Przygotowanym sosem zalać fasolkę, uprzednio wyłożoną na półmisek. Podawać na gorąco.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasolka szparagowa
- Opublikowano: czwartek, 17, marzec 2011 11:32
- Roman Brudnicki
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak