Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasola z mieloną wołowiną, parówkami i pomidorami

Składniki:

  • 2 puszki wypłukanej czerwonej fasoli konserwowej
  • 50 dkg mielonej wołowiny
  • 5 parówek pociętych na 1 cm kawałki
  • 5 obranych ze skóry, pokrojonych w kostkę pomidorów
  • sól, pieprz
  • 1 szklanka tartego żółtego sera
  • chipsy kukurydziane

Sposób przyrządzenia:
Wołowinę podlać 2 szklankami wody, dodać parówki i pomidory, powoli dusić aż wołowina zmieni kolor. Dodać fasolę, sól i pieprz , przykryć, dusić 30 minut kilkakrotnie mieszając. Przed podaniem posypać tartym serem. Podawać z chipsami.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *