Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasola w wersji wegetariańskiej

Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli konserwowanej
  • 10 dkg masła
  • 3 marchewki
  • ½ szklanki orzechów włoskich
  • ½ szklanki płynnego miodu
  • 1 szklanka suszonych śliwek bez pestek

    Sposób przyrządzenia:
    Marchewkę umyć, obrać i pokroić w kosteczkę, poddusić na tłuszczu z niewielką ilością wody. Fasolę osączyć na sicie. Śliwki namoczyć w ciepłej wodzie około 25 minut, osączyć i pokroić w cienkie paseczki. Do przygotowanej już marchewki dodać suszone śliwki, fasolę i płynny miód, delikatnie wymieszać i dusić na małym ogniu ciągle mieszając, około 15 minut. Przed podaniem posypać posiekanymi orzechami. Dobrze smakuje z grzankami z ciemnego chleba.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *