Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasola w muszlach

Składniki:

  • ½ op makaronu muszle
  • 10 dag czerwonej fasoli
  • 10 dag czarnej fasoli
  • 10 dag zielonej fasoli

    Zalewa:

  • 50 ml octu winnego
  • ½ szkl. oleju
  • łyżka startej skórki cytrynowej
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz


    Sposób wykonania:

    Składniki podane na zalewę dokładnie  i wstawić do lodówki na kilka godzin.
    W między czasie każdy rodzaj fasoli ugotować w osolonej wodzie po czym je odcedzić, zalać marynatą i odstawić na 30 minut.
    Następnie makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    Na sam koniec w każdą musze włożyć fasolową mieszankę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *