Fasola w muszlach
Fasola w muszlach4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- ½ op makaronu muszle
- 10 dag czerwonej fasoli
- 10 dag czarnej fasoli
- 10 dag zielonej fasoli
Zalewa:
- 50 ml octu winnego
- ½ szkl. oleju
- łyżka startej skórki cytrynowej
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Składniki podane na zalewę dokładnie i wstawić do lodówki na kilka godzin.
W między czasie każdy rodzaj fasoli ugotować w osolonej wodzie po czym je odcedzić, zalać marynatą i odstawić na 30 minut.
Następnie makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
Na sam koniec w każdą musze włożyć fasolową mieszankę.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasola
- Opublikowano: piątek, 04, luty 2011 23:06
- Henryk Siembida
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak