Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dynia z kukurydzą i fasolą

Składniki:

  • łyżka oliwy z oliwek
  • ¾ łyżeczki ziaren kuminu
  • 2 łyżeczki zmiażdżonego czosnku
  • 1 szkl posiekanej cebuli
  • czerwona papryka
  • 1 papryczka jalapeno
  • szklanka wody
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 70 dag dyni
  • 2 szkl ziaren kukurydzy
  • sól
  • 2 szkl ugotowanej fasoli Limańskiej
  • ¼ szkl posiekanej kolendry

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie uprażyć ziarna kuminu po czym dodać posiekany czosnek.
Chwilę smażyć i dodać posiekaną cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę i posiekaną papryczkę jalapeno.
Cały czas mieszając smażyć minutę.
Następnie wlać wodę i dodać kukurydzę, przecier pomidorowy, obraną dynie pokrojoną w kostkę oraz sól do smaku.
Dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż dnia będzie miękka.
Pod koniec duszenia wrzucić fasolę i chwilę podgrzewać.
Przed podaniem wymieszać z posiekaną kolendrą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *