Duszone cebulki w winie
Duszone cebulki w winie0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 600 g małych cebulek
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka cukru
- 200 ml bulionu
- 100 ml słodkiego wina
- sól
Sposób wykonania:
-
Cebulki obrać.
Następnie wrzucić e na patelnie z rozgrzanym masłem.
Oprószyć je cukrem i smażyć, aż się zarumienią.
Wówczas zalać je bulionem oraz winem.
Trzymać na ogniu do momentu, aż sos wyparuje i zgęstnieje.
Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Cebula
- Opublikowano: wtorek, 21, styczeń 2014 08:40
- Julia Nocoń
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak