Dorsz po marynarsku
Dorsz po marynarsku4.63 out of 5 based on 83 voters.
Składniki:
- 1 kg świeżych filetów z dorsza
- 50 dkg ziemniaków
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na rozgrzanym oleju. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w plastry o grubości około 5 mm. W rondlu układać warstwami ziemniaki, cebulę, podzieloną na porcję rybę. Każdą warstwę przyprawić solą i pieprzem. Całość podlać kilkoma łyżkami wody, na wierzch położyć kawałki masła. Dusić na małym ogniu przez około 25 minut. Przed podaniem posypać zieleniną.
- Szczegóły
- Kategoria: Dorsz
- Opublikowano: poniedziałek, 02, maj 2011 11:10
- Bożena
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla