Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Domowy chleb Aliny

 

Składniki:

  • ½ kg mąki
  • 1 op. drożdży
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka cukru
  • 5 łyżek otrąb pszennych
  • 3 łyżeczki ziaren słonecznika
  • 300 ml. mleka

 

 

Sposób wykonania:

  1. Do mąki dodać sól, cukier, drożdże, ziarna słonecznika oraz Otremby.
    Całość dokładnie wymieszać i zalać ciepłym mlekiem.
    Ponownie wymieszać  i przełożyć do wąskiej blachy.
    Odstawić na 30 min. aby wyrosło.
    Po tym czasie wstawić do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 1,5 godziny.
    Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 170 stopni.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *