Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Domowe masło orzechowe Oli

Podajemy przepis na pyszne domowe masło orzechowe. Zaskoczysz się jakie to proste. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz tylko: orzeszków fistaszek oraz szczypty soli. 
 

Składniki:

  • 500 g fistaszków 
  • szczypta soli

Sposób wykonania:

  1. Orzeszki obrać ze skorupek.
    Następnie ułożyć je na blasze do pieczenia.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 15 minut, aby orzeszki ładnie się uprażyły.
    Wówczas wyjąć je z piekarnika i przełożyć do blendera.
    Dodać szczyptę soli.
    Całość energicznie ucierać na najwyższych obrotach, aż powstanie gładkie jednolite masło orzechowe.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *