Domowe masło orzechowe Oli
Domowe masło orzechowe Oli5.00 out of 5 based on 1 voters.
Podajemy przepis na pyszne domowe masło orzechowe. Zaskoczysz się jakie to proste. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz tylko: orzeszków fistaszek oraz szczypty soli.
Składniki:
- 500 g fistaszków
- szczypta soli

Sposób wykonania:
-
Orzeszki obrać ze skorupek.Następnie ułożyć je na blasze do pieczenia.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 15 minut, aby orzeszki ładnie się uprażyły.Wówczas wyjąć je z piekarnika i przełożyć do blendera.Dodać szczyptę soli.Całość energicznie ucierać na najwyższych obrotach, aż powstanie gładkie jednolite masło orzechowe.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Dodatki
- Opublikowano: poniedziałek, 25, maj 2015 03:39
- Monia