Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dodatki do gofrów II

Bananowy puch

    • 20 dkg 30% śmietany
    • 3 dojrzałe banany
    • 3 łyżki bananowego likieru
    • 1 łyżka soku cytrynowego
  • Sposób przyrządzenia:
    Banany rozgnieść widelcem na gładką masę, wymieszać z likierem i sokiem cytrynowym. Ubić śmietanę i ostrożnie pomieszać ich z bananowym piure

    Puch bananowo – serowy

  •  
      • 3 banany
      • 3 łyżki miodu
      • 15 dkg  twarogu śmietankowego
      • sok cytrynowy do smaku
    • Sposób przyrządzenia:
      Banany rozgnieść widelcem na gładką masę i razem z miodem zmieszać z twarogiem. Dodać do smaku sok cytrynowy.

      Krem serowo – orzechowy

    •  
        • 4 łyżki posiekanych drobno orzechów
        • 4 łyżki tartej czekolady
        • 20 ml rumu
        • 20 dkg twarogu śmietankowego
        • cukier do smaku
      • Sposób przyrządzenia:
        Cukier wymieszać z twarogiem, orzechami, czekoladą i rumem na gładką masę.

        Dip czekoladowo rumowy
        Składniki:

        • 10 dkg nugatu
        • 10 dkg czekolady
        • 2 łyżki rumu
        • ½ szklanki śmietany 36%
      • Sposób przyrządzenia:
        Na wodnej łaźni rozpuścić nugat i czekoladę, dodać rum i śmietankę. Dokładnie wymieszać.

        Mus jabłkowo – cynamonowy

      •  
          • 3 kwaśne jabłka
          • 3 łyżki oleju
          • 2 łyżki miodu
          • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
          • sok z cytryny do smaku
        • Sposób przyrządzenia:
          Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne. W rondlu rozgrzać olej, dodać rozdrobnione jabłka, smażyć aż zmiękną, dodać miód i cynamon, sok cytrynowy do smaku, dokładnie przetrzeć przez sito.

          Cynamonowe wiśnie

        •  
            • 50 dkg konserwowanych wiśni bez pestek
            • 2 łyżki oleju
            • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
            • cukier do smaku
          • Sposób przyrządzenia:
            W rondlu rozgrzać olej, dodać wiśnie, cynamon i cukier. Smażyć kilka minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *