Dip z zielonego groszku
Dip z zielonego groszku5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 250 g zielonego groszku
- 2 cebule
- 1 ząbek czosnku
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżka posiekanego oregano
- sól
- pieprz
- chlebek pita
Sposób wykonania:
Groszek wrzucić do garnka, dodać pokrojoną cebulę oraz czosnek.
Zalać całość wodą i gotować na małym ogniu około 45 minut.
Po tym czasie groszek odcedzić, dodać oliwę i całość dokładnie zmiksować.
Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz oregano.
Schłodzić w lodówce i podawać z chlebkiem pita.
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: poniedziałek, 31, grudzień 2012 11:19
- Roman Sławiński
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny