Dip z czerwonych papryczek chili
Dip z czerwonych papryczek chili 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 4-5 suszonych czerwonych papryczek chili
- 2 duże ząbki czosnku
- 1/3 szklanki octu ryżowego
- 1/4 szklanki cukru
- szczypta soli
- 1/4 szklanki wrzątku
Sposób wykonania:
-
Papryczki namoczyć na początku w gorącej wodzie po czym je odcedzić i drobno posiekać.
Następnie przełożyć ją do moździerza, dodać czosnek oraz cukier.
Całość dokładnie utrzeć na gładką pastę.
Wówczas przełożyć ją do rondelka.
Dodać ocet ryżowy oraz wlać ¼ szklanki wrzątku.
Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Doprawić do smaku solą i trzymać na ogniu około 3 minut.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: czwartek, 17, październik 2013 07:04
- Malwina Mewa
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny