Dip z ananasa i tofu
Dip z ananasa i tofu 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 3 plastry ananasa z puszki
- 150 g tofu
- ½ szkl. soku ananasowego
- ½ szkl. śmietanki
- 1 łyżka soku z cytryny
- ćwierć łyżeczki startej skórki z cytryny
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- szczypta białego pieprzu
Sposób wykonania:
-
Plastry ananasa pokroić w drobną kostkę.
Dodać pokrojone tofu, sok z ananasa, śmietankę, sok i skórkę z cytryny.
Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiego dipu.
Na koniec doprawić do smaku solą, czarnym oraz białym pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: wtorek, 07, styczeń 2014 07:48
- Agata Turek
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny