Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip z ananasa i tofu

 

Składniki:

  • 3 plastry ananasa z puszki
  • 150 g tofu
  • ½ szkl. soku ananasowego
  • ½ szkl. śmietanki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ćwierć łyżeczki startej skórki z cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • szczypta białego pieprzu

Sposób wykonania:

  1. Plastry ananasa pokroić w drobną kostkę.
    Dodać pokrojone tofu, sok z ananasa, śmietankę, sok i skórkę z cytryny.
    Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiego dipu.
    Na koniec doprawić do smaku solą, czarnym oraz białym pieprzem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *