Dip majonezowo-chrzanowy
Dip majonezowo-chrzanowy0 out of 5 based on 0 voters.
Wyszukaj swój ulubiony przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dip majonezowo-chrzanowy. Do przygotowania tego przepisu będziesz potrzebować: majonezu, chrzanu, jogurtu oraz czosnku.
Składniki:
- 100 g majonezu
- 50 g startego chrzanu
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- cukier
- sok z cytryny

Sposób wykonania:
-
Do miseczki przelać majonez.Dodać do niego starty chrzan.Chrzan może być taki ze słoiczka lub starty świeży korzeń chrzanu.Następnie dodać jogurt naturalny.Całość dokładnie wymieszać.Dodać jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: czwartek, 06, listopad 2014 08:42
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny