Dip koperkowy na jogurcie
Dip koperkowy na jogurcie 4.43 out of 5 based on 7 voters.
Składniki:
- pęczek koperku
- 2 łyżeczki siemienia lnianego
- 100 g serka homogenizowanego
- 1 szkl. jogurtu
- ½ szkl. śmietanki kremówki
- 1/3 łyżeczki białego pieprzu
- 1/3 łyżeczki startej gałki muszkatołowej
- 1/3 ostrej skórki z cytryny
Sposób wykonania:
-
Na rozgrzana patelnie wrzucić siemię lniane i uprażyć je na złoto.
Wówczas dodać do niego serek homogenizowany, jogurt, śmietanę oraz skórkę z cytryny.
Całość dokładnie zmiksować na gładką masę.
Następnie doprawić do smaku sokiem z cytryny, sola, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Jeszcze raz całość zmiksować do połączenia się składników.
Na sam koniec dodać posiekany koperek i całość dokładnie wymieszać ale nie miksować.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: wtorek, 11, czerwiec 2013 10:39
- Agata Mazur
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny