Dip koperkowy do warzyw
Dip koperkowy do warzyw5.00 out of 5 based on 1 voters.
Dip idealny jajko dodatek do wielu warzywnych przekąsek. Aby go przyrządzić potrzebujesz: jogurtu naturalnego, koperku, majonezu oraz czosnku.
Składniki:
- 400 g jogurtu naturalnego/greckiego
- 1 pęczek koperku
- 1 łyżka majonezu
- 2 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Do miseczki przelać jogurt naturalny.Dodać do niego majonez i razem wymieszać.Następnie koperek opłukać pod bieżącą wodą, drobno posiekać i wrzucić do sosu.Obrany czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać i również dodać do sosu.Całość dokładnie wymieszać.Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy
- Opublikowano: czwartek, 05, marzec 2015 04:13
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny