Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gęsty krem pieczarkowy Teresy

Znakomite przepisy na zupy/kremy. Musisz je wypróbować. Dziś przepis na gęsty krem pieczarkowy Teresy. Do jego wykonania potrzebujesz: pieczarek, bulionu warzywnego, marchewki, pietruszki i ziemniaków. 
 

Składniki:

  • 50 dag pieczarek
  • 1 litr bulionu warzywnego 
  • ½ szkl śmietany 
  • 2 cebule
  • 1 łyżka masła 
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 4 ziemniaki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki obrać i drobno pokroić. 
    Obraną cebulę posiekać.
    Wrzucić ją do rondelka z rozgrzanym masłem i przesmażyć.
    Wówczas dodać do niej pieczarki i lekko przesmażyć.
    Następnie dodać obraną pietruszkę, marchewkę i ziemniaki pokrojone w kostkę.
    Zalać całość bulionem i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
    Wówczas zdjąć garnek z ognia i całość zmiksować na gładki krem.
    Dodać od niego śmietanę.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem podgrzać, ale nie gotować. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *