Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser jabłkowo gruszkowy

Składniki:

  • 2 kwaśne jabłka
  • 1 dojrzała gruszka
  • 1 żółtko
  • ½ łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1 łyżeczka soku jabłkowego
  • szczypta mielonego cynamonu

Sposób przyrządzenia:
Gruszkę i jabłka ugotować w niewielkiej ilości wody, obrać ze skórki, usunąć rdzeń i gniazda nasienne, miąższ zmiksować blenderem. Żółtko utrzeć z cukrem, dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać, przelać do małych kokilek posmarowanych masłem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni C przez 15 minut. Podawać schłodzone.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *