Czosnkowa
Czosnkowa 4.58 out of 5 based on 50 voters.
Składniki
Sposób wykonania:
-
Mleko wymieszać z 2 szklankami wody po czym dodać posiekany czosnek.
Całość doprowadzić do wrzenia.
Wówczas cały czas mieszając dodawać mąkę utartą z masłem.
Gdy składniki się połączą garnek zdjąć z zupy.
Dodać żółtka roztrzepane sokiem z cytryny.
Dokładnie ubić trzepaczką i dodać jeszcze białka, wymieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: środa, 21, grudzień 2011 17:13
- Adam Pruszyński
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa