Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czerwona cebula faszerowana tuńczykiem

Składniki:

  • 4 duże cebule
  • 15 dkg konserwowanego tuńczyka
  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • kilka kaparów
  • 4 łyżki tartego sera
  • sól, pieprz, majeranek

    Sposób przyrządzenia:
    Cebule obrać, zalać gorącym mlekiem, odstawić na 10 minut, odcedzić, schłodzić. Używając cienkiego noża i łyżeczki wydrążyć środek cebuli.  Tuńczyka obsączyć z zalewy, dodać posiekaną, wydrążoną część cebuli, śmietanę i przyprawy, dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić  „skorupki” cebuli, zwieńczyć kaparami,  umieścić w naczyniu żaroodpornym, posypać serem, podlać mlekiem, zapiec w piekarniku przez 35 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *