Czekoladowe ciasto Marcela
Czekoladowe ciasto Marcela0 out of 5 based on 0 voters.
Przedstawiamy wiele ciekawych i pysznych przepisów na ciasta. Czekoladowe ciasto Marcela. Aby go wykonać potrzebujesz: mąki torowej i pszennej, kakao, jajek i maślanki.
Składniki:
- 1 szkl mąki tortowej
- 3/4 szkl mąki pszennej
- 1 i 1/4 szkl cukru
- 3/4 szkl ciemnego kakao w proszku
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 szkl maślanki
- 1/2 szkl oleju
- 3 jajka
- 1 łyżeczka cukru waniliowego

Sposób wykonania:
-
Do miski przesiać mąkę tortową oraz pszenną.Dodać jeszcze proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier, cukier waniliowy, sól i kakao.Razem dokładnie wymieszać.Natomiast do drugiej miski wlać olej oraz maślankę i wbić jajka.Dokładnie wymieszać.Następnie połączyć mokre składniki z suchymi.Dokładnie wymieszać do połączenia się wszystkich składników.Wówczas przelać ciasto do brytfanny.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
Liczba porcji: 9
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: czwartek, 28, lipiec 2016 05:11
- Monia
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy