Cytrynowa marchewka ze szparagami
Cytrynowa marchewka ze szparagami5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- pęczek marchewki
- pęczek szparagów
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżeczka pieprzu cytrynowego
Sposób wykonania;
Marchew i szparagi gotować na parze około 15 minut.
Po tym czasie opłukać je zimną wodą i odstawić do schłodzenia po przykryciem.
Wówczas ułożyć szparagi i marchewki na talerzu.
Skropić je sokiem z cytryny i oprószyć pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: czwartek, 17, styczeń 2013 13:10
- Sylwia Rudnik
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak