Curry z orzechami nerkowca
Curry z orzechami nerkowca5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- ¾ szkl orzechów nerkowca
- 2 cebule
- łyżka gotowanej przyprawy curry
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka soli
- łyżeczka startego imbiru
- ¼ szkl wody
- kawałek tofu
- 2 czerwone papryki
- 300 g mrożonego groszku
Sposób wykonania;
Na rozgrzanej oliwie smażyć posiekaną cebulę oraz orzechy nerkowca.
Po około 5 minutach dodać curry, posiekany czosnek, imbir, wodę, tofu pokrojone w kostkę i paseczki papryki.
Całość dokładnie wymieszać i smażyć kolejne 5 minut.
Następnie wrzucić jeszcze groszek i pozostawić na ogniu ostanie 5 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Jednogarnkowe
- Opublikowano: poniedziałek, 21, styczeń 2013 09:26
- Kinga Mielcarek