Congchiglioni z sosem curry.
Congchiglioni z sosem curry.4.42 out of 5 based on 152 voters.
Skład:
- 40dkg makaronu muszelek
- 1 czerwona i 1 żółta papryka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- oliwa
- 50dkg mielonego mięsa
- sól, pieprz
- 2 łyżki curry
- 2 szklanki bulionu
- 200ml kremówki
- 2 łyżki mąki
- kolendra
- 2 łyżki soku z limetki
Sposób przyrządzenia:
Papryki pokroić w paski, cebulę w kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni podsmażyć mięso. Posolić , dodać cebulę i czosnek. Obsypać mąką i curry. Zasmażyć. Wlać bulion i śmietanę oraz dodać paprykę. Dusić 5 min na małym ogniu. Na koniec doprawić kolendrą , solą, pieprzem i sokiem z limetki. Makaron polać sosem.
- Szczegóły
- Kategoria: Makarony
- Opublikowano: poniedziałek, 21, luty 2005 05:06
- Gałucha