Skład:
- 50dkg makaronu penne
- sól, pieprz
- 1 kg różnokolorowej papryki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 10dkg masła ziołowego
- 25dkg oczyszczonych i obranych krewetek np mrożonych
- 6 łyżek oliwy
- 12dkg oliwek czarnych
- natka
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować. Papryki i cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Ma patelni rozgrzać 1/3 masła, włożyć rozmrożone krewetki, smażyć 2 minuty. Krewetki wyjąć, na patelnię wlać oliwę i podsmażyć na niej 5 min paprykę ,cebulę i czosnek. Dodać krewetki, oliwki i resztę masła. Podgrzewać, aż masło się stopi. Wymieszać z makaronem, doprawić solą i pieprzem. Posypać natką.