Comber barani pieczony
Comber barani pieczony0 out of 5 based on 0 voters.
Pobudź swój apetyty i przygotuj znakomity comber barani. Aby przygotować ten przepis będziesz potrzebować; combra baraniego, rozmarynu, masła i smalcu.
Składniki:
- 1,5 kg combra baraniego
- 2 łyżki smalcu
- 2 gałązki rozmarynu
- 2 łyżki maggi
- 1 łyżka masła
- sól
- przyprawa do mięs
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie natrzeć je solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa.Odstawić mięso na około 1 godzinę.Po tym czasie przełożyć mięso do rękawa do pieczenia.Wrzucić do niego masło, smalec , rozmaryn oraz dodać kilka kropel maggi.Całość szczelnie zawiązać i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec do 2 godzin.Pod koniec pieczenia rozciąć rękaw, aby mięso ładnie się zarumieniło.
Liczba porcji: 6
- Szczegóły
- Kategoria: Baranina
- Opublikowano: poniedziałek, 09, maj 2016 05:33
- Monia