Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Comber barani pieczony

Pobudź swój apetyty i przygotuj znakomity comber barani. Aby przygotować ten przepis będziesz potrzebować; combra baraniego, rozmarynu, masła i smalcu.   
 

Składniki:

  • 1,5 kg combra baraniego
  • 2 łyżki smalcu
  • 2 gałązki rozmarynu 
  • 2 łyżki maggi
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • przyprawa do mięs
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie natrzeć je solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa.
    Odstawić mięso na około 1 godzinę.
    Po tym czasie przełożyć mięso do rękawa do pieczenia.
    Wrzucić do niego masło, smalec , rozmaryn oraz dodać kilka kropel maggi.
    Całość szczelnie zawiązać i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec do 2 godzin.
    Pod koniec pieczenia rozciąć rękaw,  aby mięso ładnie się zarumieniło.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *