Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto z makiem i jabłkami

Składniki:

  • szklanka maku
  • szklanka mąki
  • szklanka cukru
  • kostka  margaryny
  • 2jabłka
  • 4 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia

    Przygotowanie:
    Mąkę, cukier i mak wsypujemy do miski i mieszamy. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do miski z suchymi składnikami. Margarynę roztapiamy, studzimy i wlewamy do miski. Jajka ubijamy i mieszamy z ciastem. Wsypujemy proszek do pieczenia. Mieszamy. Ciasto wlewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut w temp. 160 stopni.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *