Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto przekładany z migdałami

Składniki:

 

  • 200 g biszkoptów
  • 500 g cukru
  • 500 g mielonych migdałów
  • płatki migdałowe
  • 200 g startej na tarce gorzkiej czekolady
  • sok z cytryny

Sposób wykonania:
Cukier podzielić na pół i przesypać do dwóch garnuszków.
Dolać do nich po 1 ½ szkl. wody i gotować do momentu, aż cukier się rozpuści i utworzy się syrop, wówczas wrzucić do każdego po połowie migdałów.
Następnie do jednego rondelka dodać sok z cytryny a do drugiego czekoladę.
Gotować obie masy na małym ogniu około 15 minut.
W między czasie biszkopty zmiażdżyć wałkiem i cześć wysypać na dno formy po czym przekładać je na przemian z obiema masami.
Wstawić do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem posypać płatkami migdałowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *