Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto kokosowe Wioli

Składniki:

    • 2 kisiele o smaku cytrynowym
    • 1 opakowanie wiórków
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1 puszka ananasów
    • 6 łyżek cukru
    • 2 łyżki masła
    • 6 łyżek mąki
    • 6 jajek


    Sposób przyrządzenia:
    Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka. Ubić. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, dodać do ubitych jajek. masę wyłożyć na natłuszczoną blachę. Piec w temp. 170*C ok. 30 min. Wyjąć, przestudzić. Ananasy osączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Sok z ananasa uzupełnić do 500ml.zimną wodą. W niewielkiej ilości rozcieńczonego soku rozprowadzić kisiel. Pozostałą wodę z sokiem zagotować, dodać kisiel. Ugotować. Do ugotowanego kisielu dodać ananasy. Wiórki podsmażyć na maśle. Na biszkopt wyłożyć kisiel, posypać wiórkami, wstawić do piekarnika na 10 min. Smacznego! Przepis nadesłała Wioletta

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *