Chrupiące kalmary

8471
com_content.article
(Oddano 324 głosów z średnią 4.33 z 5)
Chrupiące kalmary4.33 out of 5 based on 324 voters.


Składniki:

  • 40 dag surowych kalmarów
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 1 cytryna
  • 1 ½ szkl. oleju
  • sól
  • pieprz

Chrupiace Kalmary

 

Sposób wykonania:
Kalmary pokroić w pierścienie, które lekko oprószyć solą oraz pieprzem.
Następnie obtoczyć kalmary w mące i wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwą, przez chwile smażyć.
Kalmary ułożyć na talerzu, skropić sokiem wyciśniętym z połowy cytryny.
Udekorować pozostałymi cząstkami cytryny oraz liśćmi sałaty.

Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Zbyszek

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi