Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chowder rybny z pomidorami

Składniki:

  • 10 dag boczku
  • 4 szkl pomidorów
  • 3 cebule
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 1/3 kg białej ryby
  • 2 szkl gorącego mleka
  • łyżka masła
  • ¼ łyżeczki pieprzu

Sposób wykonania:
Boczek przesmażyć w żeliwnym garnku po czym go wyjąć a wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę, posiekaną cebulę oraz ½ łyżeczki soli.
Zalać całość gorącą wodą i gotować pod przykryciem około 15 minut.
W między czasie rybę pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć ja do drugiego garnka, zalać ją wrzątkiem i dodać resztę soli.
Gotować również 15 minut po czym ją odcedzić, obrać z ości i razem z wywarem dodać do ziemniaków.
Na koniec wlać jeszcze mleko, dodać masło oraz pieprz i gotować ostanie 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *