Chlebek babuni
Chlebek babuni4.39 out of 5 based on 242 voters.
Składniki:
- 600 g twarogu
- ½ łyżki kaszy manny
- 3 jajka
- 3 łyżki cukru
- 150 g rodzynek
- 3 łyżki mąki
- 3 łyżki masła
- cukier waniliowy
- sól
- konfitury
-
Twaróg połączyć razem z rodzynkami, kasza manną, 2 jajkami i białkiem.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, cukrem i cukrem waniliowym.
Z powstałej masy formować kulki, które obtoczyć w mące i ułożyć na blasze wysmarowanej masłem.
Posmarować je jeszcze roztrzepanym żółtkiem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 10-15 minut.
Podawać z konfiturami.
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: czwartek, 08, lipiec 2010 08:28
- Urszula Gąska