Chłodnik z buraków i rabarbaru
Chłodnik z buraków i rabarbaru4.91 out of 5 based on 11 voters.
Składniki:
- 3 buraki
- 4 łodygi rabarbaru
- 3 jajka ugotowane na twardo
- ogórek kiszony
- koper
- ½ szkl śmietany
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Umyty rabarbar pokroić i zalać małą ilością wody.
Gotować około 30 minut.
W między czasie ugotować buraki w łupinach po czym je odcedzić a gdy ostygną obrać i zetrzeć na tarce.
Starte buraki przełożyć do rabarbaru i dodać jeszcze jajka ugotowane na twardo oraz ogórki pokrojone w kostkę.
Całość dokładnie wymieszać i zaprawić śmietaną.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Chłodniki
- Opublikowano: poniedziałek, 08, kwiecień 2013 06:03
- Olga Drab
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa