Chłodnik ogórkowy z orzechami włoskimi
Chłodnik ogórkowy z orzechami włoskimi0 out of 5 based on 0 voters.
Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszny chłodnik ogórkowy z orzechami włoskimi. Pozostałe składniki przepisu: jogurt naturalny, kefir, czosnek i koperek.
Składniki:
- 300 ml jogurtu greckiego
- 200 ml kefiru
- 2 ogórki
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 pęczka koperku
- 100 g orzechów włoskich
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Jogurt naturalny dokładnie wymieszać z kefirem.Obrane ogórki pokroić w drobna kostkę.Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę, a koperek drobno posiekać.Natomiast orzechy uprażyć na suchej patelni.Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Gotowy chłodnik dobrze schłodzić przed podaniem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Chłodniki
- Opublikowano: wtorek, 10, maj 2016 05:57
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa