Chłodnik na maślance z ogórkiem i szczypiorkiem
Chłodnik na maślance z ogórkiem i szczypiorkiem 4.39 out of 5 based on 23 voters.
Składniki:
- 1 l maślanki
- 1 ogórek
- 4 jajka
- 1 pęczek szczypiorki
- koperek
- sól
- pieprz
- ½ łyżeczki cukru
Sposób wykonania:
Ogórka pokroić w kostkę i dodać do maślanki.
Następnie dodać posiekany szczypiorek i całość doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Na koniec dodać jajka ugotowane na twardo pokrojone w kostkę.
Całość dokładnie wymieszać i przelać do miseczek.
- Szczegóły
- Kategoria: Chłodniki
- Opublikowano: czwartek, 02, grudzień 2010 12:57
- Teresa Maciaszczyk
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa