Chłodnik mocno koperkowy Kacpra
Chłodnik mocno koperkowy Kacpra0 out of 5 based on 0 voters.
Gorące lato, więc dziś przepis na mocno koperkowy i dobrze schłodzony chłodnik. Aby go wykonać będziesz potrzebować: koperku, jogurtu naturalnego oraz maślanki.
Składniki:
- 2 duże pęczki koperku
- 1 ogórek wężowy
- 500 ml jogurtu naturalnego
- 100 ml maślanki
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
.jpg)
Sposób wykonania:
-
Koperek opłukać pod bieżącą wodą i drobno posiekać.Wrzucić go do garnka lub dużej miski.Dodać do niego obranego ogórka startego na tarce o dużych oczkach.Wlać jogurt naturalny oraz maślankę.Wrzucić jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.Tak przygotowany chłodnik wstawić do lodówki, aby przed podaniem dobrze się schłodził.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Chłodniki
- Opublikowano: piątek, 21, czerwiec 2019 17:02
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa