Cebula faszerowana tofu, szpinakiem i pieczarkami
Cebula faszerowana tofu, szpinakiem i pieczarkami4.65 out of 5 based on 105 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Pieczarki oczyścić, drobno pokroić, podobnie pokroić tofu. Dobrać odpowiednią ilość cebul. Cebulę obrać , ściąć wierzchołek, używając noża i łyżeczki wydrążyć jej środek. Wydrążone kawałki cebuli posiekać. Na patelni rozgrzać olej, dodać tofu, pieczarki, posiekaną cebulę, smażyć mieszając aż odparuje sos, dodać szpinak, przyprawić i po 3 minutach odstawić aby farsz lekko się schłodził. Dodać jajko, wymieszać. Farszem napełnić przygotowaną wcześniej cebulę i piec ja w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez 10 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Cebula
- Opublikowano: poniedziałek, 11, kwiecień 2011 09:01
- Ula
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak