Buraki w miodowym sosie
Buraki w miodowym sosie 3.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 6 buraków
- 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej
- 2 łyżki soku pomarańczowego
- 2 łyżeczka masła
- 1 łyżeczka miodu
- ¼ łyżeczki zmielonego imbiru
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Buraki ugotować po czym je odcedzić, obrać a gdy ostygną pokroić w plastry.
Następnie w rondelku rozgrzać masło.
Wówczas wrzucić do niego sok i skórkę z pomarańczy, miód oraz imbir.
Całość dokładnie wymieszać i podgrzewać do połączenia się składników.
Przełożyć sos do buraków.
Delikatnie przemieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 11
- Szczegóły
- Kategoria: Buraki
- Opublikowano: piątek, 03, styczeń 2014 08:51
- Joanna Osada
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak