Buraczany krem
Buraczany krem0 out of 5 based on 0 voters.
Znakomite przepisy na gęste zupy, kremy. Dziś podajemy przepis na buraczany krem. Aby go wykonać będziesz potrzebować: buraków, ziemniaków, cebuli i czosnku.
Składniki:
- 3 buraki czerwone
- 4 ziemniaki
- 1 czerwona cebula
- 3 ząbki czosnku
- 4,5 szkl bulionu
- 1 szka mleka kokosowego
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
- sezam do posypania

Sposób wykonania:
-
Obrane buraki i ziemniaki pokroić w kostkę.Cebulę i czosnek również obrać i drobno posiekać.Wrzucić wszystko do garnka z rozgrzanym masłem.Trzymać na ogniu około 3 minut.Po tym czasie zalać całość bulionem.Gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich warzyw.Wówczas zdjąć garnek z ognia i całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Przed podaniem posypać sezamem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Buraki
- Opublikowano: niedziela, 06, styczeń 2019 12:49
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak