Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z pesto Oli

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na makaron z pesto. Lista zakupów: makaron, kolendra, orzeszki pinii i oliwa z oliwek. 
 

Składniki:

  • 500 g makaronu 
  • 1 pęczek świeżej kolendry 
  • 1 garść orzeszków pinii 
  • 50 ml oliwy 
  • 40 g sera parmezan
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
 

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie do blendera wrzucić kolendrę.
    Dodać orzeszki pinii i zalać całość oliwą z oliwek.
    Dodać jeszcze sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
    Całość blendować.
    Gdy składniki zaczną się łączyć dodać jeszcze starty na tarce parmezan.
    Zmiksować do uzyskania gładkiego, jednolitego pesto.
    Ugotowany makaron odcedzić i wymieszać razem z pesto.
    Przed podaniem można posypać jeszcze startym parmezanem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *