Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brzoskwinie zapiekane z jeżynami

Składniki:

  • 2 brzoskwinie
  • ½ szkl. jeżyn
  • sok z cytryny
  • 4 łyżeczki cukru pudru
  • 2 białka
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • bita śmietana

Sposób wykonania:

  1. Brzoskwinie przekroić na pół, usunąć pestki i przełożyć do naczynia żaroodpornego przecięciem do góry.
    Całość skropić sokiem z  cytryny a miejsce po pestkach posypać cukrem i włożyć w nie jeżyny.
    Następnie białka ubić na pianę z  dodatkiem cukru pudru i a każdej brzoskwini zrobić duży kleks.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i zapiekać około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *