Skład:
4 duże brzoskwinie

3 łyżki siekanych migdałów lub orzechów

1/4 szklanki cukru

łyżka wiśniówki

łyżeczka startej skórki cyt.

1/2 szklanki  białego wina + szklanka bitej śmietany (niekoniecznie)

 

Sposób wykonania:
Brzoskwinie przekroić, wyjąć pestki, ułożyć w ogniotrwałym naczyniu. Migdały
lub orzechy wymieszać z cukrem, wiśniówka i skorka cytr., nałożyć w miejsce
po pestkach, polać winem i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika na 10-15
min. Podawać zimne z dodatkiem bitej śmietany lub bez.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi