Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: bita

Rabarbar z bitą śmietaną

Składniki: 50 dkg obranych, pokrojonych w kostkę łodyg rabarbaru 1 szklanka cukru 3 szklanki gęstej śmietany kremowej 1 łyżeczka cukru waniliowego Sposób przyrządzenia: W rondlu o grubym dnie dusić rabarbar z dodatkiem cukru i 2 łyżek wody przez około 10 minut, schłodzić, zmiksować blenderem. Śmietanę ubić mikserem. Do szklanych miseczek układać warstwami bitą śmietanę i…

Brzoskwinie po włosku

  Skład:4 duże brzoskwinie 3 łyżki siekanych migdałów lub orzechów 1/4 szklanki cukru łyżka wiśniówki łyżeczka startej skórki cyt. 1/2 szklanki  białego wina + szklanka bitej śmietany (niekoniecznie)   Sposób wykonania:Brzoskwinie przekroić, wyjąć pestki, ułożyć w ogniotrwałym naczyniu. Migdałylub orzechy wymieszać z cukrem, wiśniówka i skorka cytr., nałożyć w miejscepo pestkach, polać winem i wstawić…