Brukselka, z boczkiem, orzechami i serem
Brukselka, z boczkiem, orzechami i serem0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 650 g mrożonej brukselki
- 100 g sera gouda
- 150 g wędzonego boczku
- 1 łyżeczka bułki tartej
- masło do wysmarowania formy
Sposób wykonania:
-
Brukselkę ugotować w osolonej wodzie
Następnie ser zetrzeć na tarce, boczek pokroić w kostkę a orzechy posiekać.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
Przełożyć do niego odsączona brukselkę.
Posypać ja boczkiem, orzechami oraz serem.
Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Brukselka
- Opublikowano: środa, 29, styczeń 2014 09:42
- Ewa Pająk
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak