Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Banany podsmażane z czekoladą

 

Składniki:

  • 4 banany
  • 300 ml mleka kokosowego
  • 80 g białej czekolady
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 – 3 kostki mlecznej czekolady
  • 1 łyżeczka wiórków kokosowych
  • 1 łyżka masła

Sposób wykonania:

  1. Banany obrać ze skórki i pokroić na plasterki.
    Wówczas wrzucić je na patelni z rozgrzanym masłem.
    Dodać do nich czekoladę połamaną na mniejsze kawałki oraz cukier.
    Pozostawić na ogniu, aż czekolada się rozpuści.
    Wówczas wlać mleko i gotować około 5 minut.
    Następnie przełożyć masę do pucharków i odstawić do ostygnięcia.
    Na sam koniec tuż przed podaniem posypać jeszcze wiórkami kokosowymi.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *